Senaste inläggen

Av Veronica - 12 maj 2014 08:14

Jag är lite seg idag. Liiiite matt i kroppen. På benen och förvånanvärts pigg för att vara jag när jag är seg...Om ni fattar. Huvudvärken har legat på sedan lördagmorgonoch det där lilla halsonda. Lite diffust sådär. Fryser gör jag oxå. Äh, men det reder sig!

 

Jag ska hålla mig inne och vila. Tat lugnt. Lyssna på kroppen. För ikväll ska jag ut och andas havsluft. En promenad efter en helg utan motion. Det är väl typiskt när man kommit igång?! 

 

Så,lite kaffe och sprängticka på det här :)

ANNONS
Av Veronica - 10 maj 2014 16:51

På mat!!! Jag har en gris på pullning i ugnen och det tar alldeles för lång tid! Jag har haft hickorylukten i näsan hela dagen... Och nu vill jag fylla min värkande magen med mat. Nu! 

 

Fixarlördag har vi idag. Vi har fixat till en av "pojkarnas" rum. Den lilla som snart fyller 18... Vi (läs min man ) vände dörren och fixade hyllor, lampor och ställben. Jag pekade och dammade ;) Bra fördelning.

 

Imorgon fixar vi lite på den andre lilla pojkens rum ;) Och sedan innan vi gör något annat ska vårt förråd till sovrum fixas! Upp med björkmönstrad tapet, måla lite nougat/beige färg på väggarna och vända sängen. In med nya byråer, klädstänger och ut med gamla garderober.

 

Sedan lillans rum. Fixa färg, tapeter och göra om en Expedit till garderob. 

 

Tur jag ser allt det fina och bra i skallen. För ibland känns det tröstlöst...Senare. Och sedan ska allt göra. Vi väntar på pengar, tid och ork...Och lust ibland;)

 

Å andra sidan är jag nöjd med att ha väntat två år med vissa saker. Det blir köööng när det är klart!

 

Nu ska jag jaga på grisfan!

 

 

 

ANNONS
Av Veronica - 9 maj 2014 08:33

Sätter tonen för denna fredagsmorgon. Det är grått där ute och det gillar jag. Jag gillar regn. Jag gillar lukten och känslan av energi som kommer. Morgonjoggen tar sig, nästan en sekund bättre...Det är helt klart bättre med draghjälp! Nästa vecka ska jag oxå spurta! 

 

Imorgon blir det vilodag. Eller pysseldag här hemma. Släcka bränder, se på film och vara chaufför. Det kan kanske bli en promenad oxå, en lugn, lång i mysig miljö. Ut och andas skog, hav och ro.

 

Naturen är en källa till avslappning. Tänk att man måste bli gammal och klok innan man uppskattar de små tingen i livet. Som att promenera med bästa musiken i öronen, fågelkvitter, sus i trädkronor och ljudet av vatten som porlar...Havet som rullar in. Balsam för själen.

 

För första gången på måååånga år ser jag fram emot sommar, grönska och solbad. Vårdeppen lyser med sin frånvaro och prestationsångesten över sommarkroppen finns inte. Det finns kläder! Gammal och klock som en ugglebok!

 

Så alla som kan, ut i skogen eller ut tillhavet i helgen och andas.

 

            Det är det här som rensar hjärnan, blåser ur skallen och ger välbefinnande. Peace!

 

 

Av Veronica - 8 maj 2014 09:07

Innan det är den där bästa dagen igen: Fredag! Fast torsdag är bra det med. Jag har hunnit jogga i spåret igen, sökt ett jobb, skrivit ett nytt bra personligt brev och druckit en halvliter sprängticka :) Det rullar på.

 

Idag tror jag att jag är hemma och pular på bara. 

 

Tanken jag har idag är: Vad jag är glad att jag har människor att älska. Det är en välsignelse det. Att kunna älska villkorslöst. Jag är en lyckligt lottad människa. 

 

Det är sådana dagar det faller på plats. Det är de dagarna jag inte tänker på det jag inte har. Jag skiter att jag just nu befinner mig mellan två jobb. Jag har valt det själv. Jag har valt en annan väg. Jag måste ge det en chans. Jag skiter i att planerna vi har läggs på framtiden. Vi vet vad vi vill, vad vi ska göra och hur det kommer bli.

 

Det är en trygghet att våga lita på sig själv och att lita på att det blir som vi tänkt. Bara inte just nu. 

 

Kärlek är att acceptera människor för det de är. Kärlek är att finnas för någon annan. Kärlek är att säga ifrån när det behövs.

 

 

 

Jag älskar er!

 

 

Av Veronica - 7 maj 2014 08:15

Ja här går det undan! Blåskontroll och mammografi, före 08:00! Tjopp tjopp bara! Nykter var jag och att klämma ihop tuttarna var inte alls nåt speciellt. Snabb och enkelt. 

 

Och så dagens reflektion: Hur gör man när man vill ge upp? Eller inte vill men känner det som om vad man än gör spelar det ingen roll?? Ja, jag vet precis hur det blir. Jag ger inte upp. Jag kommer försöka och fösöka och försöka...Nöta och nöta. Kan man banka in vett i skallen på nån???? 

 

Ja, nä, dags att skruva upp tempot. Roadtrip. Och sådan saker som att handla. Varför upptäcker man alltid att toapapperet är slut när man ska ha det? 

 

Ja just! Jag var på intervju igår igen. Information, gruppintervju och enskild. Kändes? Bra. Jag tycker det är kul att gå på sånt. Ja, jag är nog knasig ;) Hoppas jag på jobbet? Vet inte. Just nu känns väl allt nytt skrämmande...Bara det att börja om med nya medarbetare, nya rutiner, nya arbetsuppgifter...Ja, det skrämmer mig. Och jag vet vad jag ska göra när allt är över.

 

Tatuera in Fågel Fenix på min vänstra vad. Så det så! Jag reser mig hela tiden. Det är inte hur många gånger man faller som betyder något, utan gångerna man reser sig. Alla nya starter man gör. Varje gång livet tar en ny vändning.

 

                                                                                     

 

Hej då!

 

 

 

Av Veronica - 6 maj 2014 08:32

Eller nåt annat snitsigt. Nästan två sekunder snabbare i spåret imorse. Det gillar jag. Sakta men säkert framåt med skrotkroppen. Jag joggade ju ett varv förra veckan med, med ont i ljumskarna i tre dagar som följd! Kunde fan inte gå! Men påt igen barra!

 

Varför vill jag jogga då? Det är för att det är den ultimata motionsformen såklart. Hela kroppen får en genomkörare. Och mentalt är det en monoton, utrensande grej. Efter en kort joggingtur känner jag mig nöjd och levande. Jag vill ju så småningom ta en lång tur. Jogga en halvmil utan problem liksom. Jag är på g. Jag tar de här 2,5 först. 

 

Annars då, en solig tisdag? Fullt upp! Jag ska läsa på lite om företaget ska till senare idag. Jag ska städa klart i lägenheten. Iväg på intervju och vidare därifrån till städdag i backen. Käka lite burgare och träffa godingarna som sliter ideellt där!

 

Annars då igen...Konstiga drömmar dag två eller natt två då...Ja, kuken i örat liksom vad jag hatar att drömma om vissa saker, personer och situationer. Det suuuger! Jag kämpar med mitt inre. Att släppa fast jag vill hålla kvar. Jag vet vad jag bör göra, vad jag är skyldig att göra och jag vet att jag skiter i det! Jag vill inte! så jag håller det inom mig. Rasar. Ber en bön. Tänker framåt.

 

Fortsätter träna, äta mineraler och dricka sprängticka. Tackar min lyckliga stjärna att jag är där jag är idag. Jag sover, jag lever, jag syns, jag hörs, jag finns, jag duger, jag kämpar, jag kan och jag vill. 

 

Jag kommer inte ihåg när jag hade en migränattack sist...Magen är hyfsad. Psoriasen finns men är bättre. Och det bästa av allt: Inga allergimediciner! Inget trötthet. Ingen vårdepp och onaturlig trötthet. This is what life is all about!

 

Allt sker av en anledning. Det tar bara tid att förstå varför ibland. Men det klarnar alltid.

 

Morgonsol i spåret!

 

 

 

Av Veronica - 5 maj 2014 08:06

Det var en bra sammanfattning av dagen so far. Det är månda efter en rejäl långhelg. Här har alla varit ledig från onsdag eftermiddag. Helgen inleddes med sista april i onsdags. Här bjöds det på lammfärsburgare med färskost och lammfärs på spett. Till det åt vi Hasselbackspotatis, sallad och eget kryddsmör. Jag klappar mig på axeln eftersom jag ägnade hela dagen år matlagning. Från grunden. I min ensamhet till bra musik. Lugnt och skönt. Det slog mig då att jag kan gnälla ibland över alla timmar man fixar och så är det uppätet på en halvtimme, i bästa fall...Men färdiggnällt nu! Jag gör det för mig själv. För att det är kul!

 

Vi vuxna unnande oss ett gott vin och några fina öl. Satt uppe alldeles för länge som straffade sig dagen efter...Och det trots att vi lämnar över staffettpinnen till den yngre generationen som går själv på brasa och fest, beroende på ålder. Jag hoppade brasan. Det var kallt och jag var inte på humör. Jag satt hellre hemma med karln, poppade gamla godingar och smakade nya smaker. 

 

Första maj firades i soffan. Mina sympatier till de som masade sig ut och demonstrerade. Det tycker jag är viktigt och jag skäms för att jag inte gör det själv. Vi tog oss en prommis ner på byn, handlade hem lite gott, åt middag i ensamhet då inga barn åt hemma och tillbringade eftermiddag/kväll med film, godis och chips. För att det var vi värda!

 

På fredag var det fart på oss igen! Vi hämtade skåpet! Mitt lilla projekt. Det bruna 70-talsskåpet som fick nytt liv. En sista strykning hemma för montering. Tiden rann undan och vi fick inte in det förrän igår...Men det är en annan sak. Fredagen var lugn och fin. Soffkväll igen. Underbara slappa kväll! Men vi laddade till...

 

Öl och Whiskeymässa på lördag. Vilket överträffade alla min förväntningar! Vilken trevlig tillställning. Ja, just trevlig tillställning känns mycket passande. Vi gick all-in och tillbringade hela dagen där. Från halv ett till elva . Helt fantastiskt! Jag skulle kunna skriva ett helt A4 bara om mässan, men det blir lite trökigt. Sammanfattningen lyder: Mmmm, wow och woaw! Men jag var ju i himmelen! Mikrobryggerier med en massa finöl, fina italienska viner, fina franska viner, trevliga chilenare, Rökig whiskey och en fantastisk stämning. Trevligt sällskap, trevliga människor och min första vinprovning. Hemma elva=pigg o rask på söndagen ;)

 

Söndag. Vakna pigg och utvilad trots en sån lördag :) Bra! Kort prommis till affäret. Frunch med alla barn. Bacon och äggröra made my day. Lång prommis till Sörberge, hämta bilen, handla mat och fixa skåpet. Tömma gamla Billy vitrin, upp med det, in med "nya" och möblera alla glas. Äntligen!

 

Och nu måndag. Jag är måndagsseg. Det luktar nymålat ännu. Solen skiner därute och efter ett par dagars kyla är värmen tillbaka. Jag ska sköta mina åtaganden en stund, söka jobb och så. Ta en promenad, posta ett brev, komma på middagsmat och inte göra så mycket mer. Jo, vänta in posten som en gammal käring ;)

 

So long! Ha en bra dag. Eller en dålig. Upp till dig. Men om jag får gnälla lite så är gnällspikar så jävla tråkiga! De finns de som verkligen inte är nöjd med något. Och det är så deprimerande! Jag tycker synd om deras barn. De lär sig verkligen fel. De blir nästa generation bittertyper. Gnällkukar och surfittor. Och hua, vårda mitt språk!! Att bitterhet går i arv det har jag nog minsann sett. Och hur tråkigt är inte det?? Det måste vara hemskt att ingå i en sån familj eller sånt umgänge. Vi har det inte alltid bra. Nä, det har ingen.Vi har alla våra prövningar. Och vi har så kul vi kan! Jag är inte rik, inte framgångsrik, jag har ont, jag har besvär, jag har svårigheter i livet och jag lever! 

 

Jag känner, jag skrattar, jag gråter, jag låter livet gå opp och ner, jag slåss, jag kämpar, jag skäller och gormar. Jag lutar mig tillbaka och litar på att det ordnar sig. Jag ser ibland på det jag inte har och är nöjd med det jag har. Jag har knäckt koden. På vad som gör mig lycklig, Vad jag kan göra för mig själv med mina förutsättningar. 

 

Men å andra sidan...Jag har inget att gnälla på. Jag hade en bra uppväxt, en bra familj, jag hade vänner, jag busade och röjde en period i livet, jag har alltid haft jobb, fina kollegor, jag har haft bra förhållanden, jag har fina barn, fina bonusbarn, en underbar man och det bästa av allt, jag har mig själv. Jag har varit oense med föräldrarna, jag har haft dåliga killar, jag har gjort misstag, jag har bråkat med vänner, mist vänner, haft trista kollegor, knäppa kollegor och dåliga chefer. Jag har haft dålig mage, dålig rygg, dåliga höfter, jag har mått psykiskt dåligt och jag slutar aldrig försöka må bättre, göra något, pröva nya vägar eller aldrig ge upp. Livet är mitt, kroppen är min och jag vill leva och njuta länge än. 

 

Hej då!

 

Skåpet före och efter :)

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Av Veronica - 30 april 2014 08:30

Ja då var det dags för Valborgmässoafton igen då. Sista april idag och första maj imorrn. Det går i ett rasande tempo. Precis som min morgon! Upp som en sol...Eller uppbeordrad av lillbossen, dottern. Iväg med barn till skolan. Och, tänkte jag då, då tar jag ett varv i spåret så är det gjort. För nu ska det städas, göras pannacotta och helgstädas ;) 

 

Inte trodde jag då att jag skulle ta första joggingturen!? Men det gjorde jag! Tjoho! Sakta men säkert och joggandes hela vägen :) Det känns gött. Plankan 3x30 är också gjord. Så nu ligger dagen framför mig som en oskriven bok.

 

Det blir en lugn Valborg här. Jag har inte lust att gå på nån brasa och elda igelkottar. Nä, jag ska äta två-rättersoch dricka ett par nya goda ale och förbereda smaklökarna inför lördagens baluns. Öl och Whiskey-mässa. Jajamen.

 

Nä nu är jag hungrig! Ha en trevlig Valborg. Håll i fingrarna och håll koll på kidsen. 

Presentation


Tant, kärring, bitch, mamma, dotter, fru, vän, bekant & kollega till någon & till flera.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Freeyoursoul med Blogkeen
Följ Freeyoursoul med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se